Monday, July 21, 2025

Өвөрмонголчууд цагаан идээгээ инновацжуулан борлуулж байна

Date:

Монголчууд цагаан идээ боловсруулах уламжлалт өвөрмөц технологитой. Цагаан идээний өндөр соёлтой. Харин энэ технологио орчин үед шинэчлэн сайжруулах, инновацжуулах шаардлага бий. Тэгж гэмээнэ экспортын брэнд бүтээгдэхүүн болгож, дэлхийн өнцөг булан бүрт монгол цагаан идээгээ хүргэж чадна. Энэ тал дээр өвөрмонголчуудын туршлага үлгэр жишээ болж байнө. Тэд цагаан идээг хэрхэн боловсруулж, инноваци шингэсэн бүтээгдэхүүн болгож байгааг сонирхуулъя.

ХАРИУ ҮЛДЭЭХ

Сэтгэгдэл оруулна уу!
энд нэрээ оруулна уу

Share post:

Онцлох мэдээ

Хоошорюү С.Бямбасүрэн бэртлийн улмаас башёг орхилоо

Мэргэжлийн сүмогийн долдугаар сарын тэмцээн Нагоя башёгийн тав дахь...

Наадмын нээлтээр “дэбют”-ээ хийсэн соёлын шинэ сайд

Жилд нэг удаа болдог төрт ёсны их баяр наадмын...

Эмэгтэйчүүдийн сагсан бөмбөгийн шигшээ баг Ираны эсрэг тоглоно

Монголын эмэгтэйчүүдийн сагсан бөмбөгийн шигшээ баг FIBA "Women’s Asia...

Их хүчтэний нутгаас дүүлсэн идэр залуу харцага

Энэ жилийн баяр наадмаар монгол бөхийн зүлэг ногоон дэвжээнд...